images (2)_20160309083349

Paypal betaling

Dit is algemene info over Paypal-betalingen.PayPal is een betaalsysteem voor betalingen via internet, dat is opgericht in 1998 door Peter Thiel en Max Levchin in Californië. Sinds 2002 is PayPal een onderdeel geworden van eBay.

In Nederland kan het betaalsysteem sinds 2006 gebruikt worden. PayPal kan gebruikt worden door personen en door webwinkels. In 2010 hadden 2,7 miljoen mensen een PayPal-rekening en naar schatting is dit aantal sindsdien alleen maar gegroeid.

Met PayPal is het mogelijk om met een e-mailadres overal op de wereld financiële transacties uit te wisselen.

Om PayPal te kunnen gebruiken heb je een e-mailadres nodig. Met je e-mailadres maak je op de website een PayPal-account aan en hiermee een PayPal-rekening. Vanaf een bankrekening of creditcard kun je geld zetten op de PayPal-rekening. Ook anderen kunnen geld sturen naar jouw bankrekening. Je kunt gebruik van de PayPal website via de computer of een ander apparaat, maar je kunt ook geld overmaken en ontvangen via de PayPal-app. 

Kosten
Een account en een rekening aanmaken bij PayPal is geheel gratis. Het enige wat je nodig hebt is een e-mailadres en een bankrekening of creditcard. Betalen met PayPal is ook gratis, maar de ontvanger van de betaling moet aan PayPal provisie betalen. Deze provisie is in 2015 3,4% van het overgeschreven bedrag + 35 cent om de kleine overgemaakte bedragen te dekken. Soms is het wel zo dat je bij webwinkels voor sommige betaalmogelijkheden een klein bedrag (bijvoorbeeld 85 cent) extra moet betalen, dus kunnen de enige bijkomende kosten zijn.

Hoe veilig is PayPal?
PayPal is erg veilig, omdat er geen bankgegevens van de verzender of ontvanger worden verstrekt, alleen een e-mailadres en de eventuele naam van het PayPal-account. Je moet wel altijd uitkijken met het koppelen van een bankrekening of creditcard aan een PayPal-account, als je hier niet mee uitkijkt kun je snel het slachtoffer worden van internetoplichting. Internetcriminelen kunnen de inlogpagina's van betaalsystemen vaak heel echt-lijkend namaken, waardoor je onbewust je gegevens verstrekt terwijl je denkt dat je gewoon aan het inloggen bent.

Ook is het belangrijk dat je altijd via een beveiligde internetverbinding gebruikmaakt van PayPal om te voorkomen dat je gegevens gestolen worden en vanzelfsprekend moet je nooit je inloggegevens van je PayPal-account aan iemand verstrekken. Als je klaar bent met je PayPal-transactie, zorg dan dat je altijd weer uitlogt.

Een consument die iets koopt en betaalt met PayPal, wordt altijd beschermd. Als je een product niet of niet in de goede staat ontvangt, kun je door het afgeven van een retourbewijs je geld terugkrijgen of komt je betalingsverplichting te vervallen. Hierdoor loop je dus nooit het risico om te moeten betalen voor producten die je niet of niet goed hebt ontvangen.

Als verkoper moet je dus altijd zorgen dat de producten die je verstuurt, traceerbaar zijn zodat je altijd kunt bewijzen dat je het product hebt verstuurd. Via heel veel websites kun je bij de betaalmogelijkheden ook automatisch worden doorverwezen naar PayPal. Als je nog geld van iemand tegoed hebt, kun je via PayPal heel makkelijk een betaalverzoek sturen om diegene aan het verschuldigde bedrag te herinneren.

www.dutchwebplaza.nl online verkoop van signs | Etudestraat 47 | 5802ER VENRAY |dutchwebplaza@gmail.com | KvK: 54936705 |BTWnr. NL169745004B05